Pyrolyse en droogoven

Pyrolyse en droogoven

Door ons ontworpen en gerealiseerde pyrolyse en droogoven voor de elektromotoren revisie werkplaats van Engie in België. De droogoven is uitgerust met twee Bentone STG146 aan/uit gasbranders, terwijl we onze pyrolyse oven hebben uitgerust met twee Bentone modulerende gasbranders van het type BG300.

Bij deze klant worden elektromotoren gereviseerd, door ze eerst te ontlakken en dan opnieuw te wikkelen. De pyrolyse oven is om de isolerende lak van de koperen wikkelingen te branden. Deze oven is voorzien van een aangebouwde nabrandkamer, zodat het uitbranden van de elektromotoren gecontroleerd en zonder schadelijke emissies verloopt. Nadat de motoren opnieuw zijn gewikkeld, worden ze gedroogd in de droogoven en zijn de elektromotoren weer als nieuw en geschikt voor vele bedrijfsuren.

Bekijk de producten op onze webshop: Bentone STG146, Bentone BG300

Pyrolyse en droogoven