Brandertechniek

Heattec is eveneens specialist in het ontwerpen, leveren, inspecteren en onderhouden van industriële branders en brander systemen.

Heattec vertegenwoordigt de Zweedse brander fabrikant Bentone in de Benelux en Duitsland. Bentone bouwt al meer dan 60 jaar mono-block olie- en gasbranders. Sinds eind 2019 hebben we een compleet nieuwe Low NOx lijn ingevoerd van ventilatorbrander types BG300 LN tot en met BG700 LN. Deze branders voldoen aan de huidige standaard en de uitstoot is nu zelfs lager dan de huidige voorschriften. In 2022 werd verder een nieuwe industriële lijn van gasbranders geïntroduceerd, welke conformeren aan de NEN-EN 746 en welke geschikt zijn voor zowel biogas, aardgas, vloeibaar gas als (gedeeltelijk) waterstof, zonder gas-technische aanpassingen en met volledige conformiteit.

Buiten de exclusieve vertegenwoordiging van Bentone, zijn wij ook dealer in de Benelux van Nu-Way branders. Nu-Way bouwt voornamelijk industriële proces branders.

Ook het realiseren van leidingsystemen, gas veiligheid- en regelstraten als mede branderbesturingen volgens de geldende voorschriften behoort tot onze expertise.

We zijn verder specialisten in het inspecteren, keuren en onderhouden van industriële branders. Voor elke brander, ongeacht fabricaat en/of leeftijd kunt u voor service en onderhoud bij ons terecht. Onze gecertificeerde brandermonteurs staan voor u klaar voor het leveren van gas regel- en veiligheidscomponenten, uitvoeren van de wettelijk verplichte gas keuringen en het onderhouden van uw brander.

Onze servicedienst heeft een bereikbaarheid van 24 uur per dag en kan met een korte responstijd uw storingen op brandertechnisch gebied oplossen.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Heattec voor een passend voorstel.