Waterstofbrander op een poedercoatingoven

Poedercoating oveninstallatie op waterstof

Voor een klant in de meubelindustrie hebben wij de primeur om als eerste een poedercoating oveninstallatie die op waterstof gaat stoken te realiseren. Deze oveninstallatie is voorzien van de nieuwste Bentone BG450iM professionele lijn, een innovatief brandertype dat specifiek is ontworpen voor industriële processen en voldoet aan de strenge normen van EN 746-2.

Wat deze professionele lijn uniek maakt, is de veelzijdigheid ervan. Zonder enige aanpassingen is deze geschikt voor verschillende brandstoffen, waaronder aardgas, propaan, butaan, biogas, en specifiek voor onze toepassing, waterstof. Dit biedt onze klant een ongekend niveau van flexibiliteit en duurzaamheid in hun productieprocessen.

Om de waterstoftoepassing te faciliteren, hebben wij een cutting-edge waterstof on-demand electrolyzer geïnstalleerd. Deze geavanceerde technologie zorgt ervoor dat de oveninstallatie efficiënt en veilig wordt voorzien van de benodigde waterstof, wat resulteert in een milieuvriendelijke en duurzame energievoorziening.

Met succes hebben wij de gasbrander van de oveninstallatie in bedrijf gesteld, waardoor onze klant niet alleen profiteert van de voordelen van waterstof als energiebron, maar ook verzekerd is van een soepel en betrouwbaar productieproces. Wij kijken ernaar uit om met deze innovatieve oplossing de norm te zetten in de sector en om verdere duurzame samenwerkingen mogelijk te maken.

Poedercoating oveninstallatie op waterstof
Waterstofopstelling op een poedercoatingoven