Doorloopoven voor harden automotive carrosseriedelen

Voor een Duitse automotive toeleverancier hebben we een hardingsoven ontwikkelt en gebouwd voor het harden van plaatwerk constructiedelen die deel uitmaken van de veiligheidskooi van automobielen.

Deze doorloopoven is ontwikkeld voor het harden van plaatmateriaal voor automotive toepassingen. De oven is gasgestookt door middels van een twaalftal single handed stralingsbuizen. De warmteoverdracht wordt middels stralingsoverdracht bewerkstelligd.

Door plaatmateriaal op een temperatuur van tegen de 1.000 graden te brengen en dat in een watergekoeld gereedschap af te koelen kan een betere hardheid verkregen worden, waardoor het geprofileerde plaatdeel sterker wordt.Ā  Met name in de veiligheidskooi van de automobielen is vraag naar plaatdelen die sterker zijn en toch licht van gewicht, dit proces voldoet aan deze vraag.

Aangezien de oven een sterk innovatief karakter heeft hebben we het ovenproces kunnen patenteren onder patentnummer WO/2007/062734(EN) METHOD AND APPARATUS FOR HEATING STEEL COMPONENTS IN A CONTINUOUS FURNACE